Меню

Печено сирене рикота с пармезан и подправки

23 април 2022 | 06:10 | Михаела Лазарова
Добави в любими
350 г сирене рикота
1 голямо яйце
30 г настърган пармезан + 1 с.л. за поръсване
1/2 чаена лъжичка риган
сол – по желание и на вкус
черен пипер на вкус
1 супена лъжица зехтин
40 мин

  • Порции: 1

Продукти
Приготвяне

С телена бъркалка разбийте яйцето. След това добавете към него рикотата, пармезана, подправките и отново разбийте добре. Изсипете сместа в малка тава с незалепващо покритие. Поръсете с 1 супена лъжица пармезан. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 20-30 минути или докато се получи хубава златистокафява коричка. Извадете от фурната сиренето и го поръсете с 1 супена лъжица зехтин. Сервирайте с хубав хляб, нарязани домати, маслини.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай