-
Порции: 1
Ако лешниците, които сте закупили не са печени, може да ги запечете за няколко минути във фурната, около 10-12. След това ги сложете в кухненски робот или блендер.
В малка тенджера комбинирайте шоколада, маслото и млякото. Маслото и шоколадът трябва да се разтопят добре, но да не завират. Ако сместа се загрее много, свалете я от котлона и продължете да бъркате до хомогенизиране на съставките.
В блендера към ядките, добавете захарта. Хубаво смелете всичко, поне 5-6 минути. След това добавете шоколадовата смес и отново пуснете блендера за 5-6 минути. Колкото по-дълго време смилате, толкова по-фин ще стане шоколадът. Разбира се, дори да усещате фини парченца ядки, той също ще бъде много вкусен.
Готовият течен шоколад се слага в буркан и след това в хладилник, за да стегне.
Снимка: iStock
Вижте още: