Меню

Бърз домашен хляб с лимец и чубрица

2 май 2022 | 07:38 | Аз жената
5 от 2 гласа
Добави в любими
400 г кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. сол
1 ч.л. оцет
щипка чубрица или друга подправка по ваш вкус
3 чаени чаши брашно от лимец
2 яйца
2 с.л. зехтин или друга мазнина
50 г маслини или сушени домати, по ваш вкус

Продукти
Приготвяне

Смесете киселото мляко, содата и оцета. Разбъркайте добре сместа, докато шупне содата. След това добавете яйцата и мазнината (зехтин или олио). После добавете лимецовото брашно и подправките. Бъркайте, докато получите хомогенна смес. Към нея добавете нарязаните маслини или сушените домати.

Отново разбъркайте, за да се смесят всички съставки. Изсипете готовата смес в намазнена форма или тава. Печете хляба в предварително загрята фурна на 200 градуса. Необходимото време за изпичане е около 40-50 минути.

Рецептата и снимките са предоставени от нашата читателка Мария Василева.

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай