
-
Порции: 4
Загрейте зехтина в голям тиган на средна към висока температура. Поръсете пилешкото с ½ лъжичка сол и ½ лъжичка пипер. Сложете пилешкото в тигана. Гответе за около 3 минути, докато покафенее. След това го извадете от тигана.
Смесете разтворения бульон с кайсиите (нарязани) и горчицата. Разбъркайте много добре. Добавете морковите, 1 супена лъжица от босилека, както и чесъна. Добавете ги в тигана. Сотирайте за около 4 минути. Върнете пилето в тигана. Разбъркайте. Покрийте с капак, намалете котлона и оставете да къкри 8 минути, докато месото се сготви изцяло. Свалете тигана от котлона.
Добавете оставащите ¼ лъжичка сол, пипер и маслото. Разбъркайте, докато маслото се разтопи напълно. Поръсете с оставащата лъжичка босилек и сервирайте.
Снимка: iStock
Вижте още: