Меню

Основен лимонов крем за сладкиши

3 май 2022 | 11:40 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
¾ чаша пресен лимонов сок 
¾ чаша захар
½ чаша меко масло на кубчета
3 големи яйца
1 супена лъжица лимонова кора
15 мин

  • Порции: 1

Продукти
Приготвяне

В купа смесете лимоновия сок, захарта, маслото, яйцата и коричките. Разбъркайте добре с телена бъркалка. Прехвърлете в касерола на котлона и загрейте на ниска към средна температура, като разбърквате постоянно, докато сместа започне да се сгъстява и клокне. Ще отнеме около 6-7 минути.

Бързо прехвърлете в чиста купа и покрийте с найлоново фолио, като го долепите до крема, за да не хваща коричка. Изчакайте до пълното му изстиване. Може да се използва за пълнеж за десерти, печива, торти, мусове.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай