Меню

Заквасена сметана от кашу

10 май 2022 | 05:49 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
1 чаша сурово кашу 
7 супени лъжици вода
2 чаени лъжици пресен лимонов сок 
2 чаени лъжици оризов оцет 
½ чаена лъжица сол
20 мин

  • Порции: 1

Продукти
Приготвяне

Накиснете кашуто в малко вода в купа, колкото да го покрие. Оставете го да се кисне за през нощта. Отцедете кашуто и го изплакнете. Прехвърлете в блендер. Добавете още 4 супени лъжици вода, лимонов сок, оцета, солта. Блендирайте на висока скорост, докато се смели добре. Оберете стените на блендера със силиконова шпатула. Добавете останалата вода и блендирайте отново до гладка смес.

Прехвърлете в подходящ буркан и охладете в хладилник преди консумация.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай