Меню

Пиле с паста пене на фурна

10 май 2022 | 11:57 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
4 супени лъжици зехтин
1 глава лук, ситно нарязан 
2 скилидки чесън, пресован 
¼ супена лъжица чили на прах
800 г домати от консерва, нарязани 
1 супена лъжица захар
6 супени лъжици маскарпоне 
4 бр. пилешки гърди, нарязани на ивици 
300 г паста пене
70 г чедър, настърган 
50 г моцарела, настъргана 
½ връзка магданоз, ситно нарязан
60 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Загрейте 2 супени лъжици от мазнината в тиган на средна температура. В него задушете лука за около 10 минути. Добавете чесъна и чилито. Разбъркайте за още 1 минута. Добавете доматите и захарта. Разбъркайте и оставете да къкри 20 минути, докато се сгъсти. Тогава добавете маскарпонето и разбъркайте.

В друг тиган загрейте 1 супена лъжица зехтин. Овкусете пилешкото с малко сол и черен пипер. Втрийте подправките в месото. Сложете го в тигана за 5 до 7 минути от всяка страна. Загрейте фурната на 220 градуса. Сварете пастата пене в подсолена вода за 8 минути и я отцедете.

Сложете сварената паста в тава за печене. Поръсете с оставащия зехтин. Добавете пилешкото. Отгоре залейте със соса. Поръсете с настърганите чедър и моцарела. Поръсете и с магданоза. Печете за 20 минути или до златисто.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай