
-
Порции: 6
Загрейте 2 супени лъжици от мазнината в тиган на средна температура. В него задушете лука за около 10 минути. Добавете чесъна и чилито. Разбъркайте за още 1 минута. Добавете доматите и захарта. Разбъркайте и оставете да къкри 20 минути, докато се сгъсти. Тогава добавете маскарпонето и разбъркайте.
В друг тиган загрейте 1 супена лъжица зехтин. Овкусете пилешкото с малко сол и черен пипер. Втрийте подправките в месото. Сложете го в тигана за 5 до 7 минути от всяка страна. Загрейте фурната на 220 градуса. Сварете пастата пене в подсолена вода за 8 минути и я отцедете.
Сложете сварената паста в тава за печене. Поръсете с оставащия зехтин. Добавете пилешкото. Отгоре залейте със соса. Поръсете с настърганите чедър и моцарела. Поръсете и с магданоза. Печете за 20 минути или до златисто.
Снимка: iStock
Вижте още: