
-
Порции: 8
Загрейте фурната на 220 градуса. Намажете тава за печене с малко мазнина. Загрейте 2 супени лъжици зехтин в голям тиган на средна температура. Задушете лука и чесъна, докато покафенеят или около 6-7 минути. Добавете спанака и разбърквайте, докато омекне или около 5 минути. Отцедете течността от тигана. Прехвърлете в купа.
Излейте млякото в тигана и върнете на котлона на средна температура. Разтопете крема сиренето в млякото и разбърквайте около 3-4 минути. Върнете спанака в тигана заедно с половин чаша моцарела и сиренето чедър. Разбъркайте, докато се смесят. Овкусете със сос Уорчестър, сол и пипер. Прехвърлете сместа в подготвената тава. Поръсете с останалата моцарела.
Печете в загрята фурна до златисто или около 25 минути.
Снимка: iStock
Опитайте още: