Меню

Кремообразен дип с моцарела и спанак

8 май 2022 | 05:08 | Илияна Николова
Добави в любими
1 супена лъжица зехтин
1 глава лук, ситно нарязан
2 скилидки чесън, пресован 
300 г спанак, нарязан
½ чаша прясно мляко
170 г крема сирене 
1  чаша настъргана моцарела 
¼ чаша настърган чедър 
1 чаена лъжица сос Уорчестър 
Сол и черен пипер на вкус
60 мин

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 220 градуса. Намажете тава за печене с малко мазнина. Загрейте 2 супени лъжици зехтин в голям тиган на средна температура. Задушете лука и чесъна, докато покафенеят или около 6-7 минути. Добавете спанака и разбърквайте, докато омекне или около 5 минути. Отцедете течността от тигана. Прехвърлете в купа.

Излейте млякото в тигана и върнете на котлона на средна температура. Разтопете крема сиренето в млякото и разбърквайте около 3-4 минути. Върнете спанака в тигана заедно с половин чаша моцарела и сиренето чедър. Разбъркайте, докато се смесят. Овкусете със сос Уорчестър, сол и пипер. Прехвърлете сместа в подготвената тава. Поръсете с останалата моцарела.

Печете в загрята фурна до златисто или около 25 минути.

Снимка: iStock

Опитайте още:

  • Дип с маслини и крема сирене
  • Дип с пилешко и крема сирене
  • Видео рецепта: Дип от сирене с лешници
  • Как бихте оценили рецептата?
    Коментирай