Меню

Киш със сьомга и чедър

11 май 2022 | 05:57 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
230 г настърган чедър 
¼ чаша лук, ситно нарязан
4 яйца
350 мл кондензирано мляко, неподсладено
1 щипка сол
1 щипка черен пипер 
1 щипка чеснов прах
1 щипка сушен магданоз
1 щипка салвия (по желание)
430 г пушена сьомга, нарязана 
1 пакет тесто за киш или пай, замразено
½ чаша настърган чедър за поръсване
60 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 190 градуса. В купата на блендер или кухненски робот поставете чедъра, лука, яйцата и кондензираното мляко. Овкусете с подправките. Пасирайте до гладка смес. Поставете тестото в тава за печене, може да е леко намазнена. Разпръснете нарязаната риба върху тестото. Поръсете с оставащата ¼ чаша настърган чедър. Залейте с пасираната смес. Отгоре поръсете с още ¼ чаша настърган чедър.

Печете в загрятата фурна за около 30 минути или до златиста коричка. Друг ориентир е сухата клечка при проба.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай