Първо изпържете ивичките тортиля до златисто и хрупкаво. Оставете на хартия, за да попие мазнината. Част от тях ще ползваме за сгъстяване на супата по желание.
За супата загрейте зехтина и добавете лука, чесъна и халапеньото и оставете да омекнат. След това запечатайте пилешките гърди. Добавете боба, чили на прах, кимиона, доматите, кориандъра и бульона. Оставете да се вари 30-ина минути. Махнете пилето и го накъсайте или нарежете на ситно. Добавете сока от лайм. Ако решите, сложете още с варенето смляна на ситно тортия чипс. Сервирайте с авокадо, лайм, чедър, заквасена сметана.
Рецептата е предоставена от Радостина Гюрова, победител в кулинарния конкурс „Вкуси света с Az-jenata.bg.“
Снимки: личен архив Радостина Гюрова.
Коя е Радостина Гюрова?
Радостина Гюрова се занимава сериозно с кулинария от началото на 2020-та година. Споделя, че готвенето е било нейна страст и преди това, но не се е задълбочавала. Тя и партньорът ѝ обичат да пътуват, но по време на пандемията и ограниченията това тяхно хоби е останало на заден план. Но пък тогава изниква пред нея идеята да започне кулинарни пътешествия, за които е необходимо единствено желание, идеи и вкусни продукти.
Ради започва свое лично предизвикателство да приготвя меню от всяка една държава в света и да споделя рецептата в своите профили в социалните мрежи. Всяка седмица тя представя цяло меню от една от 167-те държави в света.
Признава, че любимите ѝ вкусове са всичко странно и ново, и че обича да опитва всичко, докато пътува. За нея няма ограничения, когато готви.
В професионален план кариерата ѝ е свързана с подбор на персонал, като от няколко години се специализира в подбор на ИТ специалисти.
Повече информация за Ради и нейните кулинарни предложения можете да откриете тук:
https://www.instagram.com/radi_from_eat_the_world/
https://www.facebook.com/Radi-from-Eat-the-World-107707138118959
Видеорецепта „Яйца роял“ от финала на конкурса „Вкуси света с Az-jenata.bg"
Опитайте още: