Меню

Пилешка тортиля супа

17 май 2022 | 08:15 | Мария Дуковска
Добави в любими
1 с.л. зехтин;
1 малка глава лук, нарязан на ситно;
1 скилидка чесън;
1 чушка халапеньо, без семки, нарязана на ситно;
кимион;
чили на прах;
2 средни пилешки гърди;
1 консерва домати на кубчета;
пилешки бульон;
1 малка консерва черен боб;
1 малка консерва царевица;
1/4 чаша кориандър, пресен и нарязан;
1 лайм, сок;
сол на вкус.
За Тортиля чипса:
зехтин и тортиля, нарязани на ивички.
За сервиране: лайм, авокадо, чедър и заквасена сметана.

Продукти
Приготвяне

Първо изпържете ивичките тортиля до златисто и хрупкаво. Оставете на хартия, за да попие мазнината. Част от тях ще ползваме за сгъстяване на супата по желание.

За супата загрейте зехтина и добавете лука, чесъна и халапеньото и оставете да омекнат. След това запечатайте пилешките гърди. Добавете боба, чили на прах, кимиона, доматите, кориандъра и бульона. Оставете да се вари 30-ина минути. Махнете пилето и го накъсайте или нарежете на ситно. Добавете сока от лайм. Ако решите, сложете още с варенето смляна на ситно тортия чипс. Сервирайте с авокадо, лайм, чедър, заквасена сметана. 

Рецептата е предоставена от Радостина Гюрова, победител в кулинарния конкурс „Вкуси света с Az-jenata.bg.“

Снимки: личен архив Радостина Гюрова.

 

Коя е Радостина Гюрова?

Радостина Гюрова се занимава сериозно с кулинария от началото на 2020-та година. Споделя, че готвенето е било нейна страст и преди това, но не се е задълбочавала. Тя и партньорът ѝ обичат да пътуват, но по време на пандемията и ограниченията това тяхно хоби е останало на заден план. Но пък тогава изниква пред нея идеята да започне кулинарни пътешествия, за които е необходимо единствено желание, идеи и вкусни продукти.

 

Ради започва свое лично предизвикателство да приготвя меню от всяка една държава в света и да споделя рецептата в своите профили в социалните мрежи. Всяка седмица тя представя цяло меню от една от 167-те държави в света.

Признава, че любимите ѝ вкусове са всичко странно и ново, и че обича да опитва всичко, докато пътува. За нея няма ограничения, когато готви.

В професионален план кариерата ѝ е свързана с подбор на персонал, като от няколко години се специализира в подбор на ИТ специалисти.

Повече информация за Ради и нейните кулинарни предложения можете да откриете тук:

https://www.instagram.com/radi_from_eat_the_world/

https://www.facebook.com/Radi-from-Eat-the-World-107707138118959

Видеорецепта „Яйца роял“ от финала на конкурса „Вкуси света с Az-jenata.bg"

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай