
-
Порции: 6
В голям тиган добавете зехтина и загрейте на средна към висока температура. Добавете пилешкото, нарязано на едри парчета и запържете до златисто от всяка страна по 3 до 5 минути. Извадете пилешкото и го оставете настрана. В тигана добавете гъбите и разбърквайте няколко минути, докато омекнат. Извадете и оставете настрана.
За да направите соса, в тигана добавете маслото и го разтопете. Добавете чесъна и разбърквайте, докато омекне. Добавете брашното и разбъркайте, докато се сгъсти и разтвори. Прибавете бульона, сметаната, пармезана, чесъна на прах, солта и пипера. Разбъркайте. Добавете нарязания лук и гответе още няколко минути. Върнете пилешкото и гъбите в тигана. Разбъркайте, за да се смесят всички вкусове и сервирайте.
Снимка: iStock
Вижте още: