Меню

Солен кекс

29 януари 2008 | 09:39 | Аз жената
5 от 1 гласа
Добави в любими
Солен кекс

Приготвяне
Продукти:
1 кренвирш
2 яйца
200 г сирене
чубрица, сол, черен пипер, олио
1к. кисело мляко
брашно и сода за хляб

Приготвяне:
Изключително лесна рецепта. Счупвате двете яйца, нарязвате кренвирша на ситно, през това време разбърквате малко сода с киселото мляко и когато е готово го прибавяте към яйцата и кренвирша, слагате сиренето натрошено и подправките(черния пипер и солта по вкус)сипвате малко олио и брашно и започвате да бъркате(аз предпочитам с ръка)до получаването на гъста смес. През това време пускате фурната да загрява, по желание можете да нарежете два домата и да ги разположите на дъното на тавичката(с пресни домати става по-сочен кексът)и когато сместа е готова се изсипва в тавата и се разстила навсякъде по нея. Слага се във фурната първо на долно печене на средна температура и когато набъбне го превключвате на долно и горно печене.
Става страшно бързо и вкусно, идеално за съботната сутрин, и не само.
Приятен апетит!

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
5 rate up comment 0 rate down comment
Димитрина ( преди 12 години )
Разгледах доста рецепти. Може и да са добри, но са написани безобразно. Рецептата е "алгоритъм"! Трябва така да е написана, че който и да я чете и да изпълнява указанията, крайният резултат да е един и същ. А при Вас е хаос. Разчита се на опита и фантазията на читателите. Ето ви един пример от горната рецепта:"Счупвате двете яйца, нарязвате кренвирша на ситно, през това време разбърквате малко сода с киселото мляко..."Може би трябва да се раздвоя, та докато чупя яйцата и режа кремвиршите "през това време" да разбъркам и содата с млякото.Моля, преглеждайте внимателно какво публикувате в този раздел. Четете и си представяйте, че вие изпълнявате указанията. Ако Ви е трудно мога да Ви помогна безвъзмездно. Пишете ми на упоменатия e-mail.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 0 rate down comment
maq ( преди 12 години )
Всичко е ясно само не разбрах колко олио се слага и колко брашно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
пепа ( преди 12 години )
страшен е! адмирации за авторката.!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 0 rate down comment
РАДОСТИНА ( преди 12 години )
РАЗКОШНА РЕЦЕПТА!ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ПРИВЛЕКАТЕЛЕН НА ВИД,А БЕЗ СЪМНЕНИЕ И МНОГО ВКУСЕН!ЩЕ ГО ВКЛЮЧИМ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО В НАШЕТО МЕНЮ!АДМИРАЦИИ КЪМ АВТОРКАТА НА ТОЗИ КУЛИНАРЕН ШЕДЬОВЪР!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 0 rate down comment
ekaterina ( преди 12 години )
Колко брашно,сода и олио се слага?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
bobi ( преди 12 години )
много ни харесва но ще го дпитаме някои ден
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7 rate up comment 0 rate down comment
Мария ( преди 12 години )
Този кекс е страшен! На мен все нещо не ми се получаваше досега, и чак сега разбрах - повечко олио съм слагала, а и тестото ми не е било достатъчно гъсто, така че след изваждане от фурната иначе набъбналия при печенето кекс все ми спадаше! Този обаче не се сплеска - УРА!Благодаря за рецептата!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11 rate up comment 13 rate down comment
Марияна ( преди 12 години )
А брашното щего слагаме ли?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар