Меню

Азиатско карамелизирано пиле

30 май 2022 | 12:52 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
5 бр. пилешки гърди без кост и кожа, нарязани 
2 супени лъжици олио 
8 скилидки чесън, обелен
½ чаша вода 
1/3 чаша кафява захар 
¼ чаша оризов оцет 
½ чаша пилешки бульон
½ чаша соев сос 
2 стръка пресен лук, нарязан
2 чушки, нарязани на едро
45 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

В голям тиган загрейте олиото на висока температура. Овкусете пилето със сол и запържете до златисто от всяка страна, докато стане хрупкаво. Прехвърлете в купа с хартия и оставете настрана. В тигана добавете чесъна и запържете до златисто или около 2 минути. Прехвърлете чесъна при пилето.

Върнете тигана на котлона и внимателно излейте половин чаша вода и разбъркайте, за да отлепите останалите парченца в тигана. Добавете захарта и разбъркайте, докато се разтвори добре. Трябва да добие тъмен цвят и да се сгъсти за около 4 минути. Бавно налейте оцета и разбъркайте. Върнете чесъна в тигана. Добавете бульона и соевия сос. Разбъркайте.

Изчакайте течността да заври, като разбърквате от време на време. Ще се сгъсти след около 10 минути. След като сосът се сгъсти и глазира, върнете пилето в тигана. Разбъркайте много добре, за да полепне навсякъде. Добавете нарязаните чушки и разбъркайте. Добавете и нарязания лук.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай