Меню

Паста „Примавера“

16 май 2022 | 06:28 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 супени лъжици масло 
1 супена лъжица зехтин
1 малка тиквичка, нарязана 
½ чаша грах, варен или замразен 
½ чушка, нарязана 
150 г чери домати 
1 малък морков, нарязан 
3 скилидки чесън, пресован 
1 чаена лъжица лимонов сок 
1 щипка италиански микс подправки 
1 супена лъжица пресен босилек 
½ чаша настърган пармезан 
1 пакет паста 
Сол и черен пипер на вкус
40 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Сварете пастата в подсолена вода. Отцедете и запазете водата. В голям дълбок тиган сложете зехтина и маслото. Загрейте на средна към висока температура. След като се загрее добре, добавете зеленчуците и чесъна. Сотирайте, като разбърквате често за около 5 минути.

Добавете лимоновия сок, босилека и италианската подправка. Преди да сложите пастата, добавете малко от водата в тигана. Добавете и пастата. Преди да сервирате, добавете пармезана. Овкусете със сол и пипер.

Забележка: Тиквичката може да е предварително грилована по желание.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай