Меню

Пилешки бутчета с чесън и лайм

14 май 2022 | 05:20 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
¼ чаша зехтин
1 голям лайм, изстискан 
2 чаена лъжичка чесън на прах или скилидка (пресована) 
2 чаени лъжици лук на прах
1 чаена лъжица чили
1 чаена лъжица сушен риган
1 чаена лъжица магданоз 
½ чаена лъжица черен пипер
10 бр. пилешки бутчета
60 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Смесете зехтина, сока от лайм, подправките и разбъркайте. Потопете бутчетата в маринатата или я сложете в найлонов плик с цип заедно с бутчетата. Раздрусайте, за да полепне навсякъде. Ако нямате такава торбичка, просто оваляйте добре месото в маринатата.

Оставете бутчетата в хладилник за 2 часа или за през нощта да се мариноват добре. Загрейте фурната на 220 градуса. Печете под фолио за около 45 минути. Свалете фолиото и печете още до златиста коричка.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай