Меню

Чийзкейк с течен шоколад

16 май 2022 | 14:32 | Илияна Николова
4 от 2 гласа
Добави в любими
400 г течен шоколад
400 г бисквити грахам, може и с какао 
100 г масло, разтопено 
225 г крема сирене 
Шоколад за украса
45 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Сложете бисквитите в блендера. Натрошете ги, докато се получат дребни трохи. Добавете маслото и разбъркайте. Притиснете основата на дъното на форма за чийзкейк и сложете в хладилник за 15 минути да стегне.

През това време направете крема. Разбийте заедно течния шоколад и крема сиренето с миксер. Излейте крема върху основата. Приберете в хладилник за 4 до 6 часа или за през нощта. Преди да сервирате направете украса, като настържете на едри парчета малко шоколад. Поръсете отгоре.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай