Меню

Фъдж с бял шоколад, кленов сироп и орехи

3 юни 2022 | 05:45 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
3 чаши капки от бял шоколад
400 мл кондензирано мляко 
¼ чаша масло 
1 чаена лъжица кленов сироп 
1 и ½ чаши счукани орехи на едро
90 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Намажете с малко мазнина правоъгълна тава за печене. Покрийте с хартия, като разстелите хартията и по стените на тавата.

Разтопете белия шоколад на водна баня заедно с кондензираното мляко и маслото. Разбърквайте, докато се получи гладка и хомогенна смес. Свалете от котлона. Добавете кленовия сироп. Разбъркайте. Добавете орехите. Разбъркайте. Излейте сместа в подготвената тава. Приберете в хладилник за най-малко един час.

Извадете фъджа от тавата, като повдигнете ръбовете на хартията. Можете и да обърнете тавата върху дъска и да обелите хартията от дъното на фъджа. Нарежете на квадрати.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай