Меню

Запечени домати с пармезан и моцарела

17 май 2022 | 05:58 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 големи узрели и твърди домата
½ ч.ч. настърган пармезан
2-3 топки моцарела, може и настъргана около 250-300 г
зехтин
сол и сушен риган на вкус
30 мин

  • Порции: 2-3

Продукти
Приготвяне

На грил тиган с малко зехтин или в тава (отново леко намазнена със зехтин), запечете нарязаните на по-дебели колелца домати. Съвсем леко. След това ги сложете в тава върху хартия за печене. Овкусете със сол и риган, добавете малко от настъргания пармезан и завършете с нарязана моцарела. Печете доматите в предварително загрята фурна на 200 градуса, докато сирената се разтопят добре.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай