Меню

Домашен зеленчуков бульон

20 май 2022 | 05:06 | Илияна Николова
Добави в любими
1 супена лъжица зехтин
1 голяма глава лук, нарязан 
2 стръка целина, почистена от листа 
2 големи моркова 
1 връзка пресен лук, нарязан 
8 скилидки чесън, пресован 
8 стръка пресен магданоз
6 стръка прясна мащерка 
2 големи дафинови листа 
1 чаена лъжица сол 
2 л вода
50 мин

  • Порции: 1

Продукти
Приготвяне

Нарежете зеленчуците на по-едро. Колкото по-едри са парчетата, толкова по-бързо зеленчуците ще придадат вкуса си. 

Загрейте мазнината в дълбока тенджера. В нея задушете лука, целината, морковите, пресния лук, чесъна, мащерката, дафиновия лист. Разбъркайте за около 10 минути. Добавете сол и налейте водата. Оставете да заври. Намалете котлона на слабо, добавете магданоза, покрийте и оставете да къкри 30 минути. Прецедете и отстранете зеленчуците. 

Снимка: istock

Опитайте още: 

3 рецепти за домашен бульон за много силен имунитет

Домашен бульон от пилешки гърди и зеленчуци

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай