Меню

Домашен шоколадов сладолед на клечка

29 май 2022 | 05:34 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
½ чаша захар
2 супени лъжици царевично нишесте
2 супени лъжици какао 
2 и ½ чаши прясно мляко 
1 чаена лъжица ванилов екстракт 
1 супена лъжица масло
¼ чаша шоколад на капки
4 ч.35 мин

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Смесете захарта, нишестето, какаото и млякото в касерола на среден огън. Оставете да заври, като разбърквате постоянно, докато се сгъсти или около 2-3 минути. Свалете от котлона. Добавете ванилията и маслото. Разбъркайте добре, докато се разтворят. Прехвърлете в друга купа, покрийте с найлоново фолио, така че да се допре до горния слой, за да не изсъхва. Приберете в хладилник за около 20-30 минути. 

В изстиналата смес добавете шоколадовите капки. Разбъркайте. Излейте във формички за сладолед на клечка и поставете по една дървена клечка в тях. Ако нямате формички, можете да използвате ниски чашки. Замразете в камерата за 4 часа. 

Снимка: istock

Разнообразни рецепти за домашен сладолед

11 летни рецепти за домашен сладолед

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай