4 ч.35 мин
-
Порции: 8
Смесете захарта, нишестето, какаото и млякото в касерола на среден огън. Оставете да заври, като разбърквате постоянно, докато се сгъсти или около 2-3 минути. Свалете от котлона. Добавете ванилията и маслото. Разбъркайте добре, докато се разтворят. Прехвърлете в друга купа, покрийте с найлоново фолио, така че да се допре до горния слой, за да не изсъхва. Приберете в хладилник за около 20-30 минути.
В изстиналата смес добавете шоколадовите капки. Разбъркайте. Излейте във формички за сладолед на клечка и поставете по една дървена клечка в тях. Ако нямате формички, можете да използвате ниски чашки. Замразете в камерата за 4 часа.
Снимка: istock
Разнообразни рецепти за домашен сладолед
11 летни рецепти за домашен сладолед