Меню

Салата с нахут, риба тон и сирене

1 юни 2022 | 15:36 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 супени лъжици лимонов сок 
1 супена лъжица каперси
1 супена лъжица шалот, нарязан 
¼ чаена лъжица сол 
¼ чаена лъжица черен пипер 
300 г нахут от консерва, отцеден 
200 г риба тон от консерва, отцедена 
1 чаша домати, нарязани 
1 чаша нарязана краставица 
½ чаша натрошено сирене 
2 супени лъжици зехтин
1 чаша къдрава салата, накъсана
20 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Разбъркайте заедно лимоновия сок, каперсите, шалота, солта и пипера. Оставете да престои така поне 5 минути.

В голяма купа смесете нахута, рибата тон, доматите, краставицата, сиренето и разбъркайте. Добавете дресинга към салатата. Разбъркайте добре, за да полепне навсякъде. Накрая добавете къдравата салата и разбъркайте отново.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай