Меню

Кето чеснови пилешки бутчета в еърфрайър

8 юни 2022 | 06:06 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
¼ чаша лимонов сок 
2 супени лъжици зехтин
1 чаена лъжица дижонска горчица
2 скилидки чесън, пресован 
¼ чаена лъжица сол
1/8 чаена лъжица черен пипер 
4 бр. пилешки бутчета
4 резена лимон
180 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Разбъркайте лимоновия сок, зехтина, горчицата, чесъна, солта и пипера в купа. Поставете бутчетата в маринатата. Оваляйте добре и покрийте с капак. Охладете в хладилник за поне 2 часа.

Загрейте еърфрайъра на 175 градуса. Извадете пилето от маринатата и отцедете. Поставете бутчетата в кошницата на еърфрайъра. Гответе, докато месото порозовее и започне да се отделя от кокала. Ще отнеме около 25-30 минути.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай