Меню

Яйчени мъфини с бекон, моцарела и спанак

9 юли 2022 | 05:15 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
Олио за намазване 
3 малки пресни картофа на тънки резени (кръгли)
30 г масло 
10 малки яйца 
1 малък домат, ситно нарязан 
1 малка чушка, ситно нарязана 
½ чаша спанак, попарен и ситно нарязан 
¼ чаша шунка на кубчета
¼ чаша лук, ситно нарязан (може и пресен)
1-2 резена моцарела на кубчета
45 мин

  • Порции: 12

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 175 градуса. Намажете с олио 12 форми за мъфини. На дъното на формите поставете по един резен картоф. Отгоре пуснете по малко от маслото, като внимавате да ви остане за всички 12 формички. Запечете в загрята фурна за 5 минути.

В купа разбийте яйцата. Към тях добавете домата, чушката, спанака, шунката и лука, разбъркайте добре. Разпределете сместа в леко изстиналите форми за мъфини. Отгоре разпределете моцарелата. Върнете във фурната за още 20 минути или до златисто.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай