-
Порции: 4
Смесете киселото мляко и брашното в купа. Разбъркайте, докато се получи меко и лепкаво тесто. Прехвърлете на повърхност за месене. Добавете брашно, ако се налага, за да направите тестото по-стегнато и хомогенно. Месете в продължение на 10 минути.
Загрейте фурната на 190 градуса. Нарежете тестото на 4 парчета. Оформете топки, като търкаляте между пръстите си. Добре е пръстите ви да са леко намазнени с олио, за да е по-лесно. С помощта на палеца си натиснете всяка топка тесто в средата така, че да пробиете дупка. След това с ръце започнете да разтягате тестото така, че да заприлича на геврек с по-широка дупка в средата.
Подредете бейгълите в тава с хартия за печене. Разбийте яйцето и намажете бейгълите с него. Поръсете с поръска със семена. Печете за около 22-25 минути. Увеличете градусите на 230 и печете за още 4-5 минути до златисто.
Снимка: iStock
Вижте още: