Меню

Пържени домати по италианска рецепта

1 юли 2022 | 12:22 | Михаела Лазарова
Добави в любими
6 узрели домата рома или други по ваш избор
2 супени лъжици зехтин
1 чаена лъжичка сушен риган
1 чаена лъжичка сушен босилек или листа пресен
2 стрити скилидки чесън
2 стръка розмарин – наситнен
2 супени лъжици зехтин за поръсване
сол на вкус
20 мин

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

В голям тиган с незалепващо покритие добавете зехтина. Подредете доматите, които сте нарязали на по-дебели колелца и ги подправете с чесъна и подправките. Поръсете всичко с 2 супени лъжици зехтин. Покрийте тигана с капак и гответе на средно силен огън за около 10 минути. След това махнете капака и с вилица намачкайте. Така влагата ще се изпари. Гответе докато доматите станат приятно кафяви. Сервирайте с хубав хляб, сирене, люта чушка.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай