Меню

Омлет с песто от спанак и босилек

15 юли 2022 | 12:09 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
3 големи яйца, разбити
1 чаена лъжица зехтин
Сол и черен пипер на вкус 
1 супена лъжица песто от спанак и босилек (готово)
15 мин

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

Загрейте голям тиган на средна към висока температура. Налейте зехтина, за да се загрее. Разклатете тигана, за да се разнесе добре по дъното. Овкусете разбитите яйца със сол и пипер. Излейте в тигана. От време на време разклащайте тигана, за да помогнете на яйцата да отлепят ръбовете си. Ще отнеме около 3-4 минути.

Разпръснете пестото върху омлета. С решетъчна лъжица прегънете омлета през средата. Продължете да готвите още 30 секунди до 1 минута, за да се затопли пестото и свалете от котлона.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай