Меню

Солени маслени бисквити с колбас и грюер

10 юли 2022 | 05:27 | Илияна Николова
4 от 2 гласа
Добави в любими
120 г колбас по избор, ситно нарязан
2 чаши брашно
1 и ¾ чаени лъжици бакпулвер
¼ чаена лъжица сода 
1 и ¼ чаена лъжица сол 
1 чаена лъжица прясна мащерка, нарязана
¼ чаена лъжица червен пипер
6 супени лъжици студено масло на кубчета
85 г сирене грюер, настъргано (или пармезан)
1 и ¼ чаши мътеница
45 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 220 градуса. Постелете хартия за печене в тава. В голяма купа пресейте брашното, содата, бакпулвера, солта, добавете мащерката и пипера. Разбъркайте. Добавете маслото и с ръце размачкайте, докато се получат трохи. Добавете колбаса и настърганото сирене.

Добавете мътеницата. Омесете меко тесто. С помощта на лъжица разпределете едрите бисквити върху хартията в тавата. Печете в загрята фурна за около 25 минути. Оставете да изстинат върху решетка поне 10 минути, преди да сервирате.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай