Меню

Бобена супа с опушен вкус

16 юни 2022 | 12:34 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 супена лъжица зехтин 
1 глава лук, нарязан
1 голям морков, нарязан 
1 стрък целина, нарязан 
3 скилидки чесън, пресован 
1 чаена лъжица пушен червен пипер 
½ чаена лъжица чили на прах 
400 г домати на кубчета от консерва 
2 и ½ чаши зеленчуков бульон
400 г бял боб от консерва, отцеден 
400 г черен боб от консерва, отцеден 
Сол на вкус 
Черен пипер на вкус
60 мин

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Загрейте зехтина на висока температура в тенджера. Запържете лука, моркова и целината за 10 минути, докато омекнат, като разбърквате често. Добавете чесъна, червения пипер, чилито и разбъркайте добре в продължение на 2 минути.

Добавете останалите съставки и оставете да заври. Намалете котлона и оставете да къкри 20 минути. Сервирайте с пресни билки, кисело мляко или препечен хляб по желание.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай