-
Порции: 4
Кипнете 6 чаши вода в тенджера. Добавете содата във водата. Загрейте фурната на 175 градуса. Застелете тава за печене с хартия. Смесете брашното с киселото мляко. Омесете меко и лепкаво тесто. Прехвърлете върху повърхност за месене. Започнете да добавяте брашно и да месите, докато тестото престане да се лепи по пръстите.
Нарежете тестото на 4 еднакви парчета. Оформете топки. Разточете топките така, че да се получи форма, наподобяваща тънка франзела. След това увийте във формата на претцел. Ако ви е трудна можете да увиете като геврек.
Пуснете всеки претцел във врящата вода за 3-4 минути. След като се издигнат на повърхността, значи са готови. Прехвърлете върху кухненска хартия да се отцедят. След това подредете в тавата за печене. Печете в загрятата фурна за 20 минути.
След това увеличете на 220 градуса. Извадете претцелите, намалете ги с разтопеното масло, поръсете с морската сол и върнете за още 5 минути, докато хванат златиста коричка.
Снимка: iStock
Вижте още: