40 мин
-
Порции: 10
Загрейте фурната на 175 градуса. Разбийте двата вида захар с маслото до пухкава смес. Добавете яйцата и ванилията, разбийте с миксера. Пресейте брашното, бакпулвера, канелата и солта. Добавете към сместа. Прибавете и овесените ядки заедно с 1 чаша от шоколадовите капки. Разбъркайте с лъжица.
Прехвърлете сместа в намазнена правоъгълна тава. Притиснете и заравнете. Поръсете отгоре с останалите шоколадови капки. Печете в загрята фурна за 25-30 минути или докато ръбовете започнат да се отделят. Не печете прекалено, защото в центъра трябва да остане лепкаво. Извадете от фурната, оставете да изстине напълно, след това нарежете на квадрати/правоъгълници.
Снимка: iStock
Вижте още: