-
Порции: 4
Сложете ориза в тенджера. Добавете солта и водата. Включете котлона на среден към висок огън и гответе, докато заври. След това намалете котлона, покрийте с капак и оставете за 20 минути да се абсорбира водата. Изключете котлона, но без да сваляте тенджерата от него. Добавете захарта, залейте с млякото. Разбъркайте, докато всичко се смеси и няма загоряло по дъното. Бъркайте в продължение на 2-3 минути.
Включете отново котлона на средна към висока температура. Разбърквайте постоянно, докато се сгъсти или около 10 минути. Изключете котлона. Добавете канелата, ванилията и жълтъка. Разбъркайте много добре, докато се смесят напълно. Добавете маслото и разбъркайте, докато се разтопи и смеси изцяло.
Докато пудингът е още горещ, прехвърлете го в подходящи чаши. Разклатете добре, за да премахнете балончетата въздух. Оставете да изстине за 10 минути. След това увийте с фолио и приберете в хладилник за няколко часа до пълното изстиване и стягане на пудинга.
Снимка: iStock
Вижте още:
Опитайте още: