
-
Порции: 10 мин
В голяма купа смесете брашното, бакпулвера, солта и захарта. Разбъркайте ги с телена бъркалка. Добавете мекото масло, което не е прекалено топло, добре е да е по-студено. Намачкайте го, за да се получат едри трохи. Притиснете тестото на дъното на правоъгълна форма за печене. Натиснете добре с лъжица или с дъното на чаша. Печете за около 20-25 минути в загрята на 175 градуса фурна.
Междувременно направете крема. Смесете захарта, лимоновата кора, сока, брашното, яйцата в купа. Разбийте с миксер. Залейте основата на сладкиша. Върнете във фурната за още 20 минути на същата температура. Извадете от фурната. Оставете да изстине и внимателно го извадете от формата, като го обърнете.
Прехвърлете върху решетка и оставете да изстине напълно. Поръсете обилно с пудра захар и нарежете на квадрати.
Снимка: iStock
Вижте още: