Меню

Дзадзики с пилешко месо

7 юли 2022 | 05:53 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
500 г пилешки гърди без кост и кожа
За маринатата на месото:
сол, черен пипер на вкус
1/2 ч.л. чесън на прах
1/2 ч.л. лук на прах
1/2 ч.л. сушен риган
1/2 ч.л. смляна мащерка 
2 с.л. зехтин
2 с.л. пресен лимонов сок
Съставки за дзадзики:
400 г цедено кисело мляко
1 голяма краставица
2 стрити скилидки чесън
2-3 стръка наситнен пресен копър
3-4 с.л. сок от пресен лимон
сол, черен пипер на вкус
60 мин

  • Порции: 2-3

Продукти
Приготвяне

В купа комбинирайте съставките за месото. Овкусете го добре и оставете да се маринова за 30 минути. След това го пригответе на грил тиган или обикновен с незалепващо покритие. Отделно комбинирайте съставките за дзадзикито, като нарежете обелената краставица на малки кубчета. Изпеченото месо се оставя да се охлади, след което се нарязва на малки парчета и се добавя в салатата. Разбъркайте добре и сложете в хладилник за около час, за да се охлади салатата.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Snejad ( преди 1 година )
Нямаме ли си име на тази салата - "Снежанка" или "Сух таратор", че на първи план излиза гръцкото й име. Ей, това чуждопоклонничество!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар