Меню

Скумрия на тиган с чери домати, чесън и маслини

17 юли 2022 | 13:26 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 кг филе от скумрия
700 г чери домати
3-4 с.л. доматено пюре
3 с.л. кедрови ядки – по желание
10-12 маслини по ваш избор
2 скилидки чесън
1 връзка магданоз
зехтин
сол, черен пипер, риган на вкус
100 мл сухо бяло вино
35 мин

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

За да си приготвите това вкусно ястие ще ви бъде необходим голям тиган с капак. Загрейте малко зехтин и добавете към него нарязаните чесън и магданоз. След 1-2 минути добавете чери доматите, които сте нарязали наполовина. Похлупете с капак. Когато поомекнат добавете доматено пюре, каперсите, нарязаните маслини и кедровите ядки. Гответе няколко минути и прибавете рибните филета, виното и ригана. Похлупете с капак и гответе 15-20 минути, ако сосът не се е редуцирал и ви е твърде много, премахнете капака и гответе още малко, докато част от течностите се изпарят. За финал овкусете с малко сол, ако има нужда и черен пипер на вкус.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай