Меню

Мус с авокадо и фъстъчено масло

25 юли 2022 | 06:09 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
1 и 1/2 узряло авокадо без обелка и костилка
1 голям узрял банан
1/2 ч.ч. натурално какао на прах
100/150 г фъстъчено масло или фъстъчен тахан без добавени сол и захар
за сладост добавете на вкус някои от изброените – мед, сироп от агаве, кленов сироп, паста от фурми
½ ч.ч. бадемово мляко без захар
10 мин

  • Порции: 2-3

Продукти
Приготвяне

В блендер или кухненски робот сложете всички съставки и ги смелете до получаването на хомогенна смес. Опитайте и ако е необходимо регулирайте сладостта или гъстотата на муса, добавяйки още тахан или бадемово мляко. Разпределете в чаши или купички, покрийте всяка със свежо фолио и сложете в хладилник за няколко часа, за да стегне мусът. Преди да сервирате, украсете по ваше желание.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай