Меню

Сочни свински пържоли със сос Зингара

12 юли 2022 | 12:29 | Аз жената
Добави в любими
1 кг свински пържоли
300 г гъби
6-7 кисели краставички
олио
Продукти за соса Зингара:
1 ½ супена лъжица брашно
1 кг доматен сос
3-4 дафинови листа
200 г бяло вино
700 г вода
7-8 зрънца пипер

Продукти
Приготвяне

Пържолите се овкусяват със сол и черен пипер. Овалват се добре в брашно. Запечатват се до златисто в тенджера с олио. След изваждането на пържолите олиото се запазва, защото ще бъде нужно за други стъпки от рецептата.

Гъбите и киселите краставички се нарязват на тънки ивици и се запържват в използваното олио. В тава се поставят запечатаните пържоли и върху тях се слагат вече изпържените гъби и кисели краставички.
 
Приготвяне на соса:

В тенджерата с олиото от пържолите се запържва брашното. След това се поставя доматения сос, бялото вино, пипера на зърна, дафиновите листа и водата. Оставя се да заври.

С получения сос се заливат равномерно пържолите. Тавата се завива с алуминиево фолио и се поставя в предварително загрята фурна на 200 градуса. Продуктите се оставят да се задушат така поне 1 час, след което фолиото се маха и пържолите се пекат за още около 20 минути.

Когато станат готови се вадят от фурната и са готови за консумация.

Автор: стажант Ивелина Беркова

Снимка: istock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай