Пържолите се овкусяват със сол и черен пипер. Овалват се добре в брашно. Запечатват се до златисто в тенджера с олио. След изваждането на пържолите олиото се запазва, защото ще бъде нужно за други стъпки от рецептата.
Гъбите и киселите краставички се нарязват на тънки ивици и се запържват в използваното олио. В тава се поставят запечатаните пържоли и върху тях се слагат вече изпържените гъби и кисели краставички.
Приготвяне на соса:
В тенджерата с олиото от пържолите се запържва брашното. След това се поставя доматения сос, бялото вино, пипера на зърна, дафиновите листа и водата. Оставя се да заври.
С получения сос се заливат равномерно пържолите. Тавата се завива с алуминиево фолио и се поставя в предварително загрята фурна на 200 градуса. Продуктите се оставят да се задушат така поне 1 час, след което фолиото се маха и пържолите се пекат за още около 20 минути.
Когато станат готови се вадят от фурната и са готови за консумация.
Автор: стажант Ивелина Беркова
Снимка: istock