
15 мин
-
Порции: 1
Предлагаме ви да опитате една рецепта за вкусна и пикантна разядка от съседна Гърция.
За приготвянето на тази вкусна разядка може да ползвате пасатор, миксер, блендер или кухненски робот, за да ви бъде по-лесно. Чушките се почистват от семките и дръжките, по желание преди това може да ги запечете леко в сух тиган или на котлона. Сложете в купа или уреда, в който сте избрали нарязано сирене.
Към него добавете чушките и млякото. Смелете добре, като постепенно може да добавите зехтина и оцета. Трябва да се получи хубава гладка смес. По желание може да добавите и повече люто, според вкуса ви. Сложете готовата разядка в подходяща чиния и охладете в хладилник преди да сервирате. По желание може да украсите с 1-2 нарязани маслини.
Снимка: Istock