Меню

Коблер с праскови и лимон

31 юли 2022 | 05:15 | Илияна Николова
3 от 2 гласа
Добави в любими
5 чаши праскови, обелени и нарязани 
1 щипка канела
1 щипка джинджифил на прах
1 щипка куркума

1 щипка кардамон 
1 чаена лъжица лимонова кора 
2 чаши захар
1 чаша вода 
½ чаша разтопено масло 
1 и ½ чаши брашно с набухвател 
1 и ½ чаши прясно мляко
90 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 175 градуса. Смесете прасковите с подправките и лимоновата кора, разбъркайте. 

В тенджера смесете водата и 1 чаша захар на средна температура, докато заври. Оставете да къкри 2-3 минути. Добавете прасковите и гответе за още 2 минути. Свалете от котлона и оставете настрана. 

Отделно смесете брашното с останалата чаша захар в голяма купа. Добавете млякото и разбърквайте до гладка смес. Добавете разтопеното масло към тестото, като запазите малко от него. Излейте тестото в тава за печене, намазана с мазнина. Внимателно добавете прасковите отгоре върху тестото. Залейте с останалото тесто. Печете до златисто или за около 50 минути. 

Снимка: istock

Опитайте още:

Коблер с пресни плодове

Коблер с къпини

Коблер с боровинки

Черешов коблер


Как бихте оценили рецептата?
Коментирай