
-
Порции: 10
Загрейте фурната на 175 градуса. Смесете прасковите с подправките и лимоновата кора, разбъркайте.
В тенджера смесете водата и 1 чаша захар на средна температура, докато заври. Оставете да къкри 2-3 минути. Добавете прасковите и гответе за още 2 минути. Свалете от котлона и оставете настрана.
Отделно смесете брашното с останалата чаша захар в голяма купа. Добавете млякото и разбърквайте до гладка смес. Добавете разтопеното масло към тестото, като запазите малко от него. Излейте тестото в тава за печене, намазана с мазнина. Внимателно добавете прасковите отгоре върху тестото. Залейте с останалото тесто. Печете до златисто или за около 50 минути.
Снимка: istock
Опитайте още:
Коблер с пресни плодове
Коблер с къпини
Коблер с боровинки
Черешов коблер