Меню

Хумус с бял боб

28 юли 2022 | 05:15 | Михаела Лазарова
5 от 3 гласа
Добави в любими
1 консерва бял боб от 400-450 г
3 супени лъжици пресен лимонов сок
2 супени лъжици тахан, може и сусамов
1 скилидка чесън
2 чаени лъжички кимион
лют червен пипер на люспи на вкус и по желание
сол на вкус
зехтин за сервирането, около 2-3 с.л.
магданоз за украсата
10 мин

  • Порции: 1

Продукти
Приготвяне

Бобът се изцежда добре и се слага в блендер или кухненски робот. Смелете го хубаво. След това прибавете към него останалите съставки и отново смелете. Трябва да се получи гладка смес. Опитайте и според вашия вкус може да добавите още малко от някоя съставка. Хумусът може да се изстуди в хладилник преди сервиране, но може да се консумира и на стайна температура. Преди да сервирате, полейте с няколко капки зехтин и поръсете с наситнен магданоз.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай