
40 мин
-
Порции: 4
Сложете две тенджери с вода на котлона. В едната добавете щипка сол и сварете спагетите. В другата добавете оцета и поширайте яйцата. Извадете ги да се отцедят.
В тиган на среден огън запържете бекона. Той ще пусне от мазнината си. След като покафенее го извадете върху хартия да се отцеди. Прехвърлете в плато. В същия тиган добавете чесъна и доматите. Разбърквайте за 2-3 минути, докато се сготвят и омекнат до златисто. Свалете от котлона.
Смесете спагетите с бекона, доматите и чесъна в платото. Разбъркайте. Отгоре подредете пошираните яйца. Поръсете с няколко капки зехтин, пресен босилек, пармезан, черен пипер и сервирайте.
Снимка: istock
Опитайте още: