Меню

Спагети с бекон, домати и поширани яйца

11 август 2022 | 06:03 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 супени лъжици бял винен оцет
1 пакет спагети 
200 г бекон, ситно нарязан 
2 скилидки чесън, пресован 
5-6 малки доматчета, нарязани на четвъртини 
4 големи яйца
½ чаша настърган пармезан 
½ чаша накъсан пресен босилек
Черен пипер и сол на вкус 
Зехтин за поръсване
40 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Сложете две тенджери с вода на котлона. В едната добавете щипка сол и сварете спагетите. В другата добавете оцета и поширайте яйцата. Извадете ги да се отцедят. 

В тиган на среден огън запържете бекона. Той ще пусне от мазнината си. След като покафенее го извадете върху хартия да се отцеди. Прехвърлете в плато. В същия тиган добавете чесъна и доматите. Разбърквайте за 2-3 минути, докато се сготвят и омекнат до златисто. Свалете от котлона. 

Смесете спагетите с бекона, доматите и чесъна в платото. Разбъркайте. Отгоре подредете пошираните яйца. Поръсете с няколко капки зехтин, пресен босилек, пармезан, черен пипер и сервирайте. 

Снимка: istock

Опитайте още:

11 вкусни рецепти за спагети

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай