Меню

Солени кроасани с наденички

22 август 2022 | 06:46 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
250 г телешка кайма
250 г телешки наденички, нарязани 
½ чаша галета
1 яйце, разбито
3 супени лъжици доматен сос
½ супена лъжица италиански микс подправки 
3 листа бутер тесто 
1 жълтък за намазване, разбит
60 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 220 градуса. Поставете хартия за печене в плитка тава. В купа смесете каймата, нарязаните наденички, галетата, яйцето, доматения сос и подправките. Разбъркайте много добре, за да се смесят. 

Нарежете листовете бутертесто на триъгълници. В средата откъм най-дългата страна на триъгълниците подредете по малко от плънката. Завийте единия край на триъгълниците така, че да оформите кроасани. Подредете в тавата. Намажете с жълтъка. 

Печете за 40 минути или до златисто. Оставете кроасаните да си починат малко, преди да ги сервирате. 

Снимка: iStock

Опитайте още:

Кроасани с бутертесто

Бутеркроасани с масло

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай