Меню

Тирамису с бутертесто

20 август 2022 | 05:58 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 голямо руло бутертесто разделено на 2 части или 2 бр. бутертесто
15-20 бишкоти за тирамису
200-250 мл сварено кафе
30-50 мл коняк – по желание
натурално какао на прах за поръсване
2-3 с.л. прясно мляко
1 с.л. пудра захар за поръсване на блатовете
За крема:
1 и 3/4 ч.ч. Маскарпоне
1  и 3/4 ч.ч. сметана за разбиване
2 супени лъжици пудра захар
300 мин

  • Порции: 8-10

Продукти
Приготвяне

Разстелете двата листа бутертесто. Сложете ги в тава, в която сте сложили хартия за печене. Надупчете равномерно тестото с вилица на различни места, за да не бухне твърде много. Намажете го с прясно мляко и поръсете леко с пудра захар. Печете в предварително загрята фурна на 190 градуса за около 15 минути или докато стане хубаво златисто на цвят. Оставете го да се охлади на стайна температура.

Пригответе крема като в купа разбийте първо сметаната, а след това добавете маскарпонето и захарта до получаването на хубав крем.

Изберете подходяща чиния за сглобяването на сладкиша. Поставете единият блат бутертесто и го намажете с част от крема. Отгоре се подреждат бишкотите, които сте потопили в кафе и коняк. Върху тях се намазва крем и се слага вторият лист бутертесто. Него също намажете с крем и поръсете с помощта на цедка или сито с натурално какао на прах. Сложете в хладилник поне за 2-3 часа, за да стегне тирамисуто.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай