
-
Порции: 12
Загрейте фурната на 220 градуса. В плитка тава за печене смесете нарязаните ябълки с канелата и ¼ чаена лъжица от солта. Разбъркайте с ръце, за да се овкусят добре ябълките. Подредете ги така, че да се разстелят равномерно в тавата. Печете за 15-20 минути, като разбъркате след първите 10 минути, за да се запекат от всички страни.
В блендер смесете млякото, яйцата, ванилията и оставащата сол. Пасирайте до получаване на гладка смес. В купа разбъркайте брашното със захарта. Добавете сухата смес на части в блендера, за да се смеси добре с другите продукти и да не останат бучки.
Залейте ябълките с получената смес, която е леко течна, но това не трябва да ви притеснява. Това е консистенцията, която трябва да получите. Печете в загрята фурна за 20 минути или до златиста коричка. Поръсете с пудра захар, преди да сервирате.
Снимка: iStock
Вижте още: