Меню

Пълнен френски тост с ябълки и канела

4 септември 2022 | 06:26 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 голяма ябълка, нарязана на кубчета
1 щипка канела 
4 дебели филии бял хляб
½ чаша прясно мляко
1 чаена лъжица ванилия
1 голямо яйце 
1 супена лъжица пудра захар
30 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Нарежете ябълките. Разбъркайте ги с малко канела, за да се овкусят. Направете дълбоки прорези във всяка дебела филия хляб, за да оформите джоб. В купичка смесете млякото, ванилията и яйцето. Разбийте добре с телена бъркалка. Загрейте незалепващ тиган на средна температура.

Напълнете филийките с пълнежа от ябълки. Потопете всяка филийка в сместа с яйцето. Оваляйте, за да попие добре в хляба. Пържете по 2 минути от всяка страна, докато добие златист загар. Поръсете с пудра захар.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай