20 мин
-
Порции: 1
Пригответе си тава, върху която сложете 1-2 листа хартия за печене. В тиган с незалепващо покритие сложете бадемите, захарта и водата. Намалете котлона до средно ниска температура и започнете да разбърквате. Постепенно сместа ще започне да кипи, захарта да се разтваря, всичко ще започне да се сгъстява. Тогава намалете още малко котлона, продължете да бъркате, докато захарта се карамелизира и обвие бадемите. Трябва да придобие кехлибарен цвят.
След това изсипете бадемите в тавата върху хартията за печене. Може да ползвате вилица или лъжица, за да разделите ядките така, че да не залепват една за друга. След като изстинат ще имате вкусни захаросани бадеми, които може да хапвате така или да използвате в десерти.
Снимка: iStock
Опитайте още: