Меню

Солени бисквити с пармезан

14 септември 2022 | 05:23 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
За тестото:
100 г брашно
75 г настърган пармезан
щипка сол
щипка смлян черен пипер
70 г меко масло
1-2 супени лъжици вода
За намазване на бисквитите:
1 яйце
1 супена лъжица вода
45 мин

  • Порции: 12-15

Продукти
Приготвяне

За тази рецепта може да ползвате кухненски робот, миксер или да боравите с вилица. В кухненския робот сложете брашното, пармезана, солта и черния пипер. Разбъркайте добре. След това добавете маслото и разбийте до получаването на едри трохи.

Добавете и водата и отново разбийте. Върху леко набрашнен плот изсипете тестото и го премесете, докато стане гладко и меко. Разточете го с точилка, да стане около 1 см дебелина и изрежете с любимите ви формички.

Сложете бисквитите в тава върху хартия за печене. Разбийте добре водата и яйцето и намажете с тази смес всяка бисквита. Отгоре може да поръсите любими семена билки. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 10-12 минути или докато бисквитите станат златисти.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай