-
Порции: 2-3
Пилешките гърди се разрязват наполовина по дължина и леко се начукват с чук за месо. В една чиния комбинирайте галетата и пармезана. В друга разбийте яйцата, в трета комбинирайте брашното заедно с чесъна, магданоза, солта и черния пипер.
Вземете парче месо, оваляйте го в брашното, след това го потопете в разбитите яйца и за финал го оваляйте в галетата с пармезана. Направете същото и с останалите парчета месо. Подредете ги в тава върху хартия за печене, като за финал може да поръсите с малко зехтин.
Печете в предварително загрята фурна на 220 градуса за 17-20 минути. Може да е необходимо да ги завъртите и от другата страна да се запекат. Може да печете и на 180 градуса, но тогава времето за печене ще се удължи с няколко минути. Сервирайте със сос, гарнитура по ваш избор.
Снимка: iStock
Вижте още: