Меню

Разядка от лук с подправки, сервирана с хляб

21 септември 2022 | 06:16 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1,5 кг жълт лук
150 г масло
няколко филийки хляб
сол, черен пипер, мащерка на вкус
35 мин

  • Порции: 2-3

Продукти
Приготвяне

Нарежете лука на ситно, сложете го в тиган с незалепващо покритие с малко зехтин. Добавете и сол на вкус. Гответе лука като често бъркате, докато стане златистокафяв и омекне. Това може да отнеме повече минути, затова ако е необходимо не гответе на най-силен котлон, а намалете малко. Когато е готов го извадете, изсипете го на дъска за рязане или го сложете в кухненски робот. В робота може леко да го смелите, на дъската го минете няколко пъти с нож. След това добавете към него маслото, мащерка, сол, черен пипер и разбъркайте добре всичко.

Върнете го в тигана отново на котлона за 2-3 минути. Хляба може да добавите по два начина. Или да препечете филийките на тост и да ги сервирате с лука, или да ги добавите неизпечени в тигана при лука, като така те ще се запекат леко и ще поемат още по-добре вкусовете.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай