
-
Порции: 2-3
Нарежете лука на ситно, сложете го в тиган с незалепващо покритие с малко зехтин. Добавете и сол на вкус. Гответе лука като често бъркате, докато стане златистокафяв и омекне. Това може да отнеме повече минути, затова ако е необходимо не гответе на най-силен котлон, а намалете малко. Когато е готов го извадете, изсипете го на дъска за рязане или го сложете в кухненски робот. В робота може леко да го смелите, на дъската го минете няколко пъти с нож. След това добавете към него маслото, мащерка, сол, черен пипер и разбъркайте добре всичко.
Върнете го в тигана отново на котлона за 2-3 минути. Хляба може да добавите по два начина. Или да препечете филийките на тост и да ги сервирате с лука, или да ги добавите неизпечени в тигана при лука, като така те ще се запекат леко и ще поемат още по-добре вкусовете.
Снимка: iStock
Вижте още: