Меню

Южняшки "мръсен ориз"

28 септември 2022 | 06:01 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
200 г пилешки воденички 
200 г пилешки черен дроб, изплакнат и почистен 
1 супена лъжица олио 
1 глава лук, ситно нарязан 
3 скилидки чесън, пресован 
2 чаши ориз
4 чаши пилешки бульон
Сол на вкус 
½ чаена лъжица черен пипер 
¼ чаена лъжица лют червен пипер 
1 чаша пресен лук, ситно нарязан
50 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

В кухненски робот смелете воденичките с черния дроб. Загрейте олиото в голям тиган. Сотирайте лука в него. Добавете воденичките и черния дроб, като разбърквате постоянно, докато месото покафенее за около 5 минути. Добавете чесъна, гответе с разбъркване за още 3 минути. 

Добавете ориза и разбъркайте, докато се покрие добре с олиото. Прибавете бульона, солта, пипера и лютия червен пипер. Оставете да заври, намалете котлона, покрийте с капак и оставете да къкри 20 минути, докато оризът абсорбира цялата течност. Накрая поръсете с пресния лук и сервирайте. 

Опитайте още:

Пилешки дробчета с лук и домати

Дробчета на тиган с кисели краставички

Снимка: istock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай