Меню

Малки сладкиши с ябълки и бутер тесто

27 септември 2022 | 05:43 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
1 охладено бутер тесто
2 ябълки
2 с.л. масло
2 с.л. кафява или бяла захар
канела на вкус
1 шепа стафиди
сладко от кайсии или друго
1 яйце за намазване
филиран бадем за поръсване – по желание
40 мин

  • Порции: 4-6

Продукти
Приготвяне

Обелете ябълките, премахнете семките и ги нарежете на малки парчета. В тиган с незалепващо покритие сложете ябълките заедно с маслото, захарта, стафидите, които сте киснали предварително в коняк или топла вода и канелата. Нарежете бутертестото на квадрати, като размерът зависи от това колко големи искате да бъдат ябълковите десерти.

След това намажете всяко парче с малко сладко, а в центъра поставете от ябълките и затворете във формата на триъгълник. Фиксирайте краищата с помощта на вилица, като ги притиснете леко. Подредете ги в тава върху хартия за печене.

Намажете ги с разбито яйце и по желание поръсете с филирани бадеми. Печете в предварително загрята фурна на 190 градуса за около 15 минути или докато станат златистокафяви. След като изстинат може да ги поръсите с пудра захар.

Снимка: Istock 

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай